divendres, 9 de maig del 2008

Irracionals



Fa uns mesos em va arribar la informació al correu no obstant, vaig pensar “ho publicaré un dia” però no ho he fet fins ara.

No sé perquè no ho he fet abans, potser estem massa acostumats a vore coses d’estes a la televisió però, esta no és” normal”.
És una veritable aberració. És tan bèstia que, al principi, vaig creure que devia ser una mena de llegenda urbana, però no, al mail hi havia un enllaç per a rebutjar l’exposició d’este individu.

Un suposat artista de Costa Rica va fer una aberració que va fer passar per obra d'art. El més greu és que altres persones també han cregut que pot ser anomenada així i els de Bienal Centroamericana de Arte, edició d'enguany, l'han convidat a reproduir-la.

L’any 2007 Guillermo Vargas Habacuc agarrar un gos abandonat del carrer i el va lligar amb una corda curtíssima a la paret d’una galeria d’art i el va deixar fins que morira lentament de fam i set.

Durant varis dies els visitants pogueren comprovar com moria poc a poc el gos. I ho anaven a veure. I la Bienal li demana que ho repetisca... Algú més no entén res?

Hi ha un vídeo a YouTube.

Hi ha un web per a signar en contra d'esta exposició, per tal que este home no siga felicitat ni anomenat artista per esta obra. Podeu signar ací contra aquest acte a la Bienal.

4 comentaris:

Nomdedéu ha dit...

Quan ho vaig llegir no volia donar crèdit. He estat regidor de sanitat quatre anys a Castelló i he hagut de bregar amb animals de tota mena, que manteien en condicions impossibles les seues mascotes.
Un tema molt difícil de resoldre quan passa a una casa particular, la justícia no sol ser ni diligent ni ràpida a l'hora d'autoritzar-ne la polícia a actuar. Molt frustrant quan es tracta de la vida d'un animal.
Però voler-nos fer creure que això és art i que no intervinga ningú per impedir-ho...
Et puc ben assegurar que a Castelló, estant jo de regidor, no s'hagues permés una immoraliat així.

Anònim ha dit...

He buscat informació sobre el cas i he trobat altres versions d'aquesta suposada acció artística. Entre d'altres, he trobat que en realitat el gos nomes estava lligat tres hores en la instal·lació i que després menjava i descansava a banda. També he llegit que el gos va ser recuperat del carrer i es diu Natividad, en honor a una xiqueta que va ser devorada per dos rotwailers.

Pense que ha estat una bona campanya de publicitat per a la Bienal Costarricense de Artes Visuales (Bienarte) i per a Guillermo Habacuc Vargas i la seua instal·lació. Si el que es volia era ressó mediàtic, el missatge ha arribat molt lluny, utilitzant, això sí, la indignació com a mètode de difussió i les eines de l'SPAM informàtic i, com no, You Tube.

PERE BLOG ha dit...

hostia deu n'hi del la polseguera ke aixecat akest tema...

Nelo ha dit...

A mi també m'arribà el mail i signí. Al remat el que estem fent és fer-li més publi a l'"artista". Però que passa amb la resta d'animalets que viuen com a esclaus dels seus amos? Amb tants animal que no tenen drets de qualsevol tipus...