dilluns, 7 de juliol del 2008

La fera ferotge

"105.000 personas en doce días"
Era impossible no llegir a la portada d'El Mundo del passat dissabte.
I òbviament, segons recollia el periòdic Público, Francisco Camps, president del Consell es va afegir ahir al manifest dels intelectuals espanyols reivindicant la supremacia del castellà sobre la resta de llengües oficials. Aquest manifest afirma que pretendre que la llengua oficial distinta del castellà siga coneguda és senzillament un “deseo encomiable”. L’Estatut del País Valencià afirma en el seu article 6 que "la llengua pròpia de la Comunitat és el valencià”. Mercadona també està d'acord. El text situa el valencià al nivell del castellà i afirma que la Generalitat adoptarà les mesures necessàries per tal de garantir el seu ús normal i coneixement que gaudirà “d’especial respecte i protecció”. El manifest espanyolista que ha signat Francisco Camps demana canviar els estatuts si així fos necessari, critica la preeminència de les llengües oficials en l’educació i la seua exigència en la funció pública. La Generalitat valenciana ha manifestat públicament que “comparte plenamente la filosofia del manifiesto, conscientes de la riqueza que supone un bilingüismo integrador y positivo".

Com quedem?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

és que, realment, és una llengua en perill d'extinció i cal promoure iniciatives adreçades a protegir-la... el que més frega de la campanya Das Welt, és que ni tan sols deixen fer comentaris [és això de la democràcia "ben entesa". Tinc un amic que ha fet un contra-article... clar, en un mitjà bastant menys difós:
http://www.alcoidigital.com/noticiaamp.asp?not=8524
[no sé com s'enllaça amb aquest editor de comentaris... disculpeu la manca d'habilitat]

Salut!!

Anònim ha dit...

Però si aquesta Camps tothom ja sabem de quina calanya és....avui sortint de València direcció a Gandia en tren m'he trobat en un graffiti que m'ha resultat força interessant: "Francesc Camps de Golf".

El Rebrot ha dit...

És evident que Francesc Camps de Golfs i PAI's necessita un tequila..

Maria
http://elrebrot.blogspot.com