divendres, 8 de febrer del 2008

El masclisme nostre de cada dia...

Lluitar contra el patriarcat no és cap delicte!! Absolució 4 joves feministes! [València, 05/02/2008]
CONVOCATÒRIA: DIA 14 DE FEBRER A LES 12 hores davant la ciutat de la Injustícia. MOTIU: Judici per pintades a 4 militants de Maulets per haver realitzat accions contra la violència que patim les dones. Des de l'assemblea de Maulets de l'Horta, aprofitant el 25 de novembre vàrem realitzar una acció de protesta per denunciar les constants agressions que patim les dones dia rere dia.Unes accions que volien denunciar les constants agressions que les dones patim dins d'aquest sistema patriarcal que ens condemna a ser ciutadanes de segona pel simple fet de ser dones. Desgraciadament, ja no ens sorprén escoltar a les noticies que una dona ha mort a mans de la seva parella sentimental. Ens parlen de violència de gènere, quan el que s'està volent dir és violència física. La violència de gènere va molt més enllà: se'ns imposa tindre el cos 10 que ens marquen uns cànons de bellesa imposats per la societat; s'intenta que ens sotmetem a dietes miraculoses o intervencions quirúrgiques que poden acabar en la mort ( com hem vist a les darreres setmanes on tres dones han mort després d'una intervenció quirúrgica a diferents clíniques de Barcelona) o se'ns discrimina a l'hora d'accedir al món laboral (recordem que les dones cobrem fins un 30% menys que els homes per la mateixa feina realitzada). Des de Maulets, consideren que la violència de gènere no és sols violència física, sinó que ja hem vist que ens referim a totes les agressions que patim les dones a l'escola, al treball, al carrer o a casa. No sols ens hem de limitar a denunciar aquest fet dies que ens venen marcats per les institucions, sinó que és una feina diària acabar amb aquest tipus de discriminacions, trencar amb aquest tipus de societat patriarcal i aconseguir una societat igualitària, justa i no sexista. Per tots aquests motius exposats, vàren realitzar una série de pintades al llarg del c/ Colón, la nit del 21 de novembre, per reivindicar l'enderrocament del patriarcat per acabar amb tot tipus de discrimació que patim les dones. Pintades on es veia la silueta de dones mortes i una explicació sobre la causa de la seua mort. Mentre realitzàven les accions ens va sorprendre la policia local de València que es va presentar on estàven les joves, retirant-les el material que portaven i identificant-les per considerar que el que s'estava fent no era cap reivindicació, sinó simplement destrossant i embrutant part del mobiliari urbà. Ara, 4 joves s'enfronten a un judici de faltes per danys, reivindiquen que no és cap delicte lluitar contra la violència de gènere, contra el patriarcat i per aconseguir una societat igualitària. Maulets, el jovent independentista i revolucionari, reivindica aquestes accions, demana l'absolució de les 4 joves i continuen, cridant ben fort que " A casa, a la feina, al carrer... lluitem contra la violència cap a les dones".
Absolució 4 feministes encasaudes!

2 comentaris:

Carlos V ha dit...

Els Blogs de La Safor

Aquesta pàgina pretén (de forma modesta i totalment artesanal) ser el punt d'encontre del panorama blogger de la comarca de La Safor. Un punt on poder trobar d'una forma més fàcil aquestes pàgines tan interessants i que esperem que tots ens ajudeu amb el vostre granet de sorra a ferla més gran i activa.
L'idea va nàixer de una xarrada a càrrec d'Enric Morera i el nostre alcalde Orengo al Casal Jaume I sobre els blogs i la política. Això em va fer pensar que fea falta coordinar aquest nou món emergent i que tant de moda s'ha posat en els últims anys.
Esperem que no siga una moda que pasa pronte. Així mateixa, a l'hora d'elegir un link per aquest blog, no s'ha pogut utilitzar ni es mots de "gandia", "la safor" o "safor" a seques perque algú els va registrar ja fa anys (i abandonats est`n per desgràcia)
Així que bo, espere la vostra ajuda i colaboracions aportant nous links de gent saforenca, encara que aquestos estigen a altres parts del pís o fins i tot a l'estranger. Publique-los ja siga mitjançant comentaris o envieu un correu
charlifuster@hotmail.com
http://www.elsblogsdelasafor.blogspot.com

Agrairem que posareu el link d'aquest blog entre els teus contactes per aixi donarli més publicitat i un millor funcionament. Moltes gràcies!!

Anònim ha dit...

Anna! Com des de sempre que et llig, perfecte. Títols sugerents. Publicacions llargues i explicades, fantàstic. T'estimen a Cullera!Messi