divendres, 18 d’abril del 2008

L'antic testament?

Fa uns dies, Levante EMV publicava a la portada i a la primera plana de l’apartat
“Comunitat Valenciana”: L’arquebisbat ven a una constructora un solar d’1,6 milions d’euros donat per a una església.
José Pascual Romero, nat a Benipeixcar (poble que més tard va fer-se una barriada de Gandia) va estudiar teologia, però mai va exercir de rector, ni va tindre fills no casar-se.
Era família del Lector Romero(qui du el nom del principal carrer del barri).

Tres anys abans de morir va deixar tots els seus béns a l’Església: un terreny a l’àrea d’expansió territorial urbana de Gandia i uns 80 milions de pessetes (480.000€) per tal de construir una església on prèviament havien de soterrat a ell i als seus pares que fóra dedicada a Sant Jeroni Hermosilla ( que va ser noviciat amb el ja nomenat Lector Romero).
Ho va deixar tot sobre foli i signat per ell i Agustí Garcia- Gasco.

Quan Romero morí en 1993, l’arquebisbat de València ho va vendre a una constructora per 1,6 milions d’euros per a fer un edifici.
Ara que l’obra pràcticament està acabada, els nebots demanen explicacions.
Primer enviaren una carta a l’arquebisbat, sense obtenir resposta.
Més tard, els representants del cardenal Garcia- Gasco havien sigut convocats a un acte de conciliació en els jutjats de Gandia. No va anar ningú.
Però ara, com la notícia està al carrer, l’Església ha contestat.

S’ha argumentat dient que prop ja hi ha una església. A 300 metres està, però es va construir als anys 50 del segle passat, per tant ja estava quan Garcia- Gascó acceptà la donació del terreny i dels diners per a construir l’església.

Esta història conclou amb la demanda judicial que prepara un advocat contractat per la família per què es tornen els diners a la família, ja que l’última voluntat de Romero no s’ha complit.

Per cert, mentre escrivia estes línies he estat comentant-li a mon pare la notícia, i m’ha dit que un dels seus clients va voler comprar un d’eixos pisos, i l’Església ( que encara té alguna cosa a vore) demanava uns quants millonets per a anar fent camí, d’eixos negres...

Què em dieu d'açò?

3 comentaris:

Joan ha dit...

Anna com sempre tractes tots els temes perfectament. No és pot dir res tan sols que fa vergonya.

Però... crec que no es L'Esglesia. A l'Esglesia n'hi ha de tot i tambè moltes persones que actuen perfectament (no soc religiós, ni tan sols creient) pero no hem de parlar en "general". Es una opiniò personal.
Respecte a El PV 15 anys després... simplement perfecte. Vivim encara en un País on les coses no han canviat`però ...

PERE BLOG ha dit...

hoal com va?...la esglesia es com un pou de merda,diuen ke si no vols pols no vagis a l'era,s'ahuria de dir si no vols pols no vagis a l'esglessia...

Jorge ha dit...

És una vergonya com s'ha aprofitat l'Esglèsia. Pot ser no tota l'Esglèsia siga igual, però normalment els que manen son així. És una multinacional, però això ja ho saviem. Lo greu és que el pobre home que va donar el solar i els diners ja no pot queixar-se de que no s'haja complit el seu dessig.
Enhorabona pel post