dissabte, 13 de setembre de 2008

L'Ajuntament tria: Balenciá(?)no(!)

“La Safor és una de les comarques on més es parla valencià si no la que més”
“Gandia subvencionarà si és necessari l’Institut Ramon Llull”
“Qui no parla valencià a la Safor és perquè no vol”
“És més difícil aprovar qualsevol examen de la JQCV en Gandia perquè això va en funció d’on més es parle valencià”
“La retolació en Gandia és únicament en valencià”


Novament estem davant d’una patada de l’ajuntament de Gandia.
A la premsa local no es deixa de comentar, sobretot a GTV i la part de Tele7 que encara és TV Mediterráneo.

La coalició BLOC- Verds, que compta amb dos regidors a l’ajuntament gandià, va instar el govern a oferir en la programació de la Fira i Festes d’enguany alguna activitat en valencià, per tal que la gent que ho desitjara poguera assistir-hi. Actualment els visitants no poden assistir a cap activitat en valencià que estiga dins de la programació de Fira i Festes perquè no hi ha.
Pocs anys enrere tan sols hi havia el Correllengua que organitza la Fundació Casal Jaume I, però des de fa dos anys van decidir deslligar-se, i aquesta es celebra una setmana abans que comence la Fira i Festes.

La premsa local es va interessar per saber què n’opinava el director de l’Àrea de Polítiques Culturals, Toni Durà, i aquest va respondre que malgrat el que BLOC- Verds pensava sí que hi ha oferta valenciana. “En el full de ruta d’este govern està oferir tota la programació d’artistes valencians, i això ho estem complint al 100%”. “El problema que té el BLOC no és la música, sinó la lletra”.
Cosa que és força inexacta, perquè s’ofereix assistir a concerts com els de La Quinta Estación, Miguel Bosé, Carlos Baute, Bertín Osborne... Tots ells artistes que ni canten en valencià ni tampoc ho són.
“L’ajuntament de Gandia està en favor del valencià, hi ha clares mostres d’això com ara els premis literaris, la programació del Full Cultural, que compta amb activitats en valencià, l’ajut a l’Institut Ramon Llull”
“Per a Fira i Festes intentem dur grups bons, de primera fila, perquè hi puga assistir molta gent. Si hi haguera grups d’estes característiques en valencià, els contractaríem”
.
Fa uns anys contractaren grups que canten en castellà o anglés (i pocs en valencià)de Gandia o la Safor perquè abans de les orquestres feren concerts i es donaren a conèixer, com ara La Raíz.
Fira i Festes 2007, concert de David Bisbal a l’IES Maria Enríquez, no arribaren ni a la meitat de les expectatives.
Estiu 2007, concert de Paulina Rubio a l’IES Maria Enríquez, pràcticament buit.

Orengo, per a l’any que ve podríeu contractar Pot de Plom, Albena Teatre, Pluja Teatre...
La Gossa Sorda, Obrint Pas, Desgavell, Sva- ters, Soul Atac, Odi, Pau Alabajos...
Correfocs, lectures d’obres d’Ausiàs March, Joan Roís de Corella,el Tirant...(!)

“Es lo que hay”- conclou Durà.
Es cert. És el que hi ha, i mentre siga això el que hi haja deixareu molts gandians i saforencs sense el dret a decidir i sense poder participar de la festa.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

primer el PSOE demostra el que li importa València i la seua llengua, després que balafià el treball fet per la regidoria anterior.

Açò passa a Galícia, i no ixen molt ben parats els xiquets. Crec que s'estan passant, se estan passant tres pobles. Que no siguen valencians ja ho saben, però que insulten a la llengua dels valencians per això ja no passe. Que la gent se lleve ja la bena dels ulls i miren de fer algo per València.

El Rebrot ha dit...

Hola Anna!
Sóc Maria, del Rebrot, dir-te que la matrícula per a dolçaina serà el dilluns i dimecres de la setmana que ve (22 i 24)a partir de les 18.30 a l'auditori. Us matricularà la gent de la banda de música, i ja us diran quin dia quedar amb el profe per a establir horari.
Com a requisits hi ha tindre l'elemental de solfeig i ser soci de la banda, coses que ja compleixes, així que supose que no hi haurà cap problema.
Les classes són de mitja hora o una hora sencera,segons nivell i són 7€ la mitja i 14€ l'hora sencera.
Si tens qualsevol dubte, ens escrius a elrebrot@gmail.com i així ja tenim el teu mail, val?
una abrçada i endavant amb el blog, és genial!

Anònim ha dit...

Però que espereu del PSOE/Plataforma de Gandia? Si són uns "pijos" Sols parlen valencià de cara a les càmeres. Els agrada més parlar castellà que a un porc revolcar-se en el fang, sinó, feu orelles quan els vegeu pel carrer parlant entre ells