dijous, 7 de febrer del 2008

Canal 9, la televisió de tots els valencians?

Hola a totes i tots.

Arran de la proposta de debat de González Pons a De la Vega, han estat vàries les cartes què a distints periòdics han enviat en els últims dies gent per la causa.
Estes línies són per a solidaritzar-me amb ells, amb nosaltres mateixos.

Als Populars els ha agradat això dels debats a Campsnal 9, els deuen convidar a un bon soparot amb directius o alguna cosa semblant. Qui no recorda el debat de l’any passat, amb el “nostre” president, Camps (de golf), Pla i Marcos? Importaven altres coses; veritat Pla?
Va ser divertit. Eixa seria la paraula definitòria del debat, divertit, també entretingut, graciós. Semblava més un d’eixos programes on intervenen “humoristes” espanyols, com el programa dels dissabtes després del futbol, Noche sensacional, que un debat pre-electoral: Camps dia la seua, primer en valencià, després en castellà, i com diuen que qui està bé no es meneja, continuava en castellà, tot això sense deixar de mirar a càmera, per suposat. Pla i Marcos recriminaven a Camps allò que no ha fet bé durant els passats quatre anys, ara cinc -tot, vaja- barracons, (des) promoció del valencià, urbanisme, America’s Camps, la vinguda del Papa, etcètera, etcètera. Què vindrien a ser totes les preguntes què han fet els periodistes valencians a Camps i no ha contestat. Camps, per a defendre’s va acusar-los d’haver pactat pactar. Marcos i Pla quasi moren de riure...

I ara... sembla que Camps és més considerat que Pons. Açò sembla l’època en què teníem vuit anys; quan un amic li diu a l’altre si queda per a fer deure després de l’escola, davant de la teua cara i penses, ara m’ho dirà a mi i... et quedes esperant. Et sents trist, rebutjat.
Bé, el valencianisme polític ve a ser el mateix, millor dit la política al País Valencià: és més lleig però, més realista.
He escrit País Valencià? Comunitat Valenciana volia dir, Pons.
Pons= exemple de valencianisme.
De sobra és coneguda l’exaltació de valencianisme que sempre acompanya al PPCV. Diuen que valencians són qui ensenyaran valencià als seus fills, queda clar, ells “ho són”. Pobrets, són uns incompresos, deu ser tant difícil...
Perquè resulta estrany que ells que defenen el valencianisme, no els agrada allò de País Valencià? Si queda moníssim...!
Fa poc Pons proposava al PSPV que canviara allò de PV per CV, perquè “creo que eso de País Valencià es una cosa setentera que no le dice nada a nadie”.
Espere que Isaura, l’aposta valencianista, li ho pregunte al debat.
Ostres perdó! Oblidava que no estarà, el valencianista no l’ha convidada, que poc cavaller...
Però... Campsnal 9 no és pública? No la paguem tots i cadascun dels valensianos?
Que no saps què és Campsnal 9? Com que no?!
Xè sí, eixa que té uns periodistes tan polifacètics: igual presenten el temps, que els esports, o les notícies: estan tan capacitats. Crec que per a contractar-los feren un càsting a nivell espanyol -internacional, vaja-. Explicaria moltes coses, veritat?
El seu accent tan valencià.
Les connexions amb Utiel- Requena siguen en la llengua que empren només deixen d’emetre i un llarg etcètera.
Si tot es solucionara amb una simple traducció de nom...
Encara no ho recordes? Eixa que per cada 2000 anuncis que posa en castellà, en posa un en valencià. Hem aplegat a un punt que t’emociones de vore un anunci en valencià...
Eixa que perfectament pots usar com a classe intensiva de valencià si eres un nouvingut. Veus dos pel·lícules i adquireixes una riquesa lingüística que ja voldrien els de la futura Ciudad de las lenguas de Castelló.

Poc cal dir sobre el debatet entre els titans del valencianisme. Una que ni sap què és el valencià versus l’exemple de com voler i no-voler ser valencià. Perquè debaten tots els representants?
He sentit parlar d’una tal Isaura Navarro. Tu també? Crec que és cap de llista d’una coalició. Us sona Bloc- Iniciativa- Els Verds?
Només per ser representar de tres partits, ja deuria participar.
També per ser la tercera força política al País Valencià.
Per comptar amb uns 300 regidors arreu del País Valencià.
Perquè en les darreres eleccions va contar amb el suport de 120000 valencians i valencianes.
Són algunes raons, però hi ha qui no entén.
Hi ha qui tan sols pretén que ganarse los votos de los que siempre han votado a la izquierda.
El nostre vot no el tens, mai el tindràs. Dia rere dia vas perdent possibles votants valencianistes.
Sorpreneu-nos: Olimpiades?
No. Ara no són allò que per a uns son eleccions nacionals i per a altres com enganyar els valencians i alhora plenar-nos les butxaques.

Espere, accepteu les ironies. M’agradaria no haver-les d’usar, però...
Almenys ja no hi ha multa per TV3 i a les Falles s’hi escoltarà música en valencià, ja vorem. Renaix l’esperança? Mai ha mort.

Ja estic fart, ja estic fart d’obrir la tele i vore tres camps: Camps de golf, especulació i menys ajudes per als llauradors.
Ja estic fart, ja estic fart d’obrir la tele i vore a Rita Barberà:America’s Cup, especulació i menys ajudes per als llauradors (Aixada).

2 comentaris:

Beniarres al dia ha dit...

Anna, calmat i la millor cura es no vore Canla 9, la televisió de "tots" els valencians.

Un debat en Canal 9, no pot ser imparcial i et done una simple dada. Des d'ahir el concepte o la frase "transvasament de l'Ebre" ha desaparegut de la boca del "nostre" president de la Generalitat i supose que de Canal 9 ( em neggue a veure-la) i així un munt més com el 11-M, l'accident del Metro a València entre altres. La manipulació informativa té la seua màxima expresió en Canla 9

Anònim ha dit...

Canal9 = COPE,
0 TRANSPARENCIA
0 NEUTRALITAT
100%ESPANYOLISTA
Pere anim!!