dijous, 13 de març del 2008

TV3 al País Valencià: Missió impossible?

De nou un tribunal del Contenciós Administratiu de València, aquesta vegada el número 4, ha denegat a la Generalitat Valenciana l'entrada i el tancament efectiu del repetidor del senyal digital de TV3 que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) té al Mondúver (Pic més alt de la Safor). Segons la resolució judicial la jutgessa estima la documentació aportada per l'entitat, en què es detalla que l'expedient administratiu de la Generalitat que comporta una sanció de 300.000 euros i l'ordre de cessament de les emissions per a ACPV està suspés pel Tribunal Superior de Justícia valencià fins que no hi haja una sentència en ferm.

Aquesta és la segona vegada que un tribunal Contenciós Administratiu de València denega a la Generalitat Valenciana l'accés a les instal·lacions d'un repetidor d'ACPV. La primavera passada el jutjat número 2 valencià denegava a la Generalitat l'accés a aquest mateix repetidor. A part un jutjat de Castelló també va denegar a l'executiu valencià l'accés al repetidor d'ACPV al Bartolo (la Plana Alta). ACPV considera que la decisió judicial "evidencia la feblesa legal de la posició de la Generalitat Valenciana pel que fa a les emissions de TV3 -i de C33, 3/24 i 300- al País Valencià".

L'entitat creu que "malgrat això, però, la Generalitat continua l'ofensiva contra la totalitat de repetidors que possibiliten l'arribada del senyal d'aquests canals a les comarques valencianes". ACPV recorda que aquesta mateixa setmana la Direcció General de Promoció Institucional de l'executiu Camps ha donat a ACPV tres dies de termini per triar "dia i hora" per al tancament dels repetidors de Perenxisa (l'Horta), Alginet (la Ribera Alta) i la Llosta de Ranes (Costera). La Generalitat té previst demanar l'autorització judicial corresponent si ACPV es nega a fixar una data concreta per a la intervenció.

Vorem què passa.

Notícia treta de Racó Català.

Salutacions des de la Safor.

3 comentaris:

dimoni de xiquet ha dit...

Tu ja ho dius.
Ja vorem que passa.
Abans de res et dic que jo vaig estar aquell dia de pluja a la carrasqueta defentsant o intentant defensar allo de la tv3 al pais valencià.
Si sóc sincer et dire que no veig massa la tv3.Em sembla aborrida i dibuixa una catalunya que no existeix.
Totes les vegades que puje a badalona a vore a una part de la familia em costa trobar a alguna personeta que parle català.
A la tv3 els valencians nomes apareixem en la secció de sucesos i desgracies varies.
A mes a la tv3 hi ha personatges desagradables com la pilar rahola, que rabia que em fa la dona eixa.Com es pot passar de independentista a ultra feixista en tan poc temps?
Jo espere que pugam continuar vegent tv3 pero espere que un dia els valencians tingam un canal nou millor i que comencem a defensar a la gent que treballa a radio televisió valenciana.Que son gent molt honrada i valen la pena.
Ens veiem a alacant el 26 d'abril.
salut
dimoni de xiquet

Fajardo ha dit...

Jo ací baix només la puc veure per ONO... i jo també vaig estar en la Carrasqueta :D :D ens haurien de donar un premi xD

Anna ha dit...

Hola als dos:

Dimoni de xiquet, quan vaig vore a Internet l'allau de gent que va anar a la Carrasqueta, vaig sorprendre'm molt gratament.
I n'estic totalment d'acord, hem arribat a un punt en què no podem vore cap cadena sense deixar de saber moltes notícies què passen al país.
Jo tampoc sóc esoecial seguidora de TV3, més d'una volta ho he reconegut. Però crec que tothom ha de poder vore la cadena que vulga. A certes zones del país veuen altres cadenes, com la murciana, i no talles les emisions.
Crec que demanant TV3 és la nostra manera de pregar per una RTVV realista, plural, sense manipulacions. Que tots la paguem, però pocs la gaudeixen...
Sí, ens veem a Alacant! Ja està ací, hi ha que començar a pensar-ne.

Fajardo,
quan de temps! ja no se't veu, eh?
Des de quan França està per baix? xD.
Premi? Potser sí. Si a Alcoi han fet un monument al treballador- perdó, trabajador- perquè no a vosaltres? "Monumento a los defensores de la nación valenciana" o una pel·lícula imitació de "Braveheart" podria anomenar-se... TV3 in our hearts. T'agrada com sona? A mi no massa...
El que sí seria un bon premi, seria deixar-vos vore TV3.
Ells no han complit la seua part del tracte.

Gràcies per haver comentat als dos, i bé, no sé si desitjar-vos unes bones falles...
Salutacions.